ОТИМАЧИНА И КОМБИНАЦИЈЕ ШТАТКИЋЕВЕ ДРУЖИНЕ!

„Српска радикална странка изражава огорчење и забринутост због катастрофалног стања, маћехинског односа и приватизације Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама од стране Мирослава Штаткића, покрајинског секретара и његове „дружине“, која већ годину и по дана крчми милионска средства из буџета на фиктивне пројекте финансирајући којекаква удружења грађана, која служе искључиво за испумпавање новца из покрајинског буџета. Ми српски радикали позивамо надлежне државне органе да испитају како се троше десетине милиона динара из буџета АП Војводине преко пројектног финансирања НВО из области културе и медија.“ – изјавио је на данашњој конференцији за медије Ђурађ Јакшић, председник Посланичке групе „Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка“ у Скупштини АП Војводине.

Јакшић је рекао, да је Покрајински секретаријат за културу, јавно иформисање и односе са верским заједницама легло корупције, махинација и комбинација и да се пљачки у овом Секретаријату мора стати на пут. Српски радикали инсистирају на томе да се формирају непристрасне и стручне комисије за доделу средстава НВО и уведу стриктни механизми контроле трошења новца, како милиони из буџета не би завршавали на „продају магле“ и у приватним џеповима.

„Мирослав Штаткић отворено фаворизује уметност којој и сам припада, па се тако за музичко стваралаштво издвајају убедљиво највећа средства из буџета. Немамо ми српски радикали ништа против музичког стваралаштва, напротив, али смо мишљења да је потребно уравнотежено делити средства свим гранама уметности – музици, филму, позоришту, књижевном стваралаштву, ликовној уметности… Нико из покрајинског буџета не може добити средства на конкурсу из области културе и медија, ако није договорио „услове“ са Штаткићем, његовим замеником Кузмановићем, њиховим помоћницима или подсекретарима. Девет Штаткићевих помоћника и подсекретара не можете наћи на радном месту, него по околним кафанама, где се договарају ови лични „услови“ и проценти.“ – нагласио је Јакшић.

Српски радикали су мишљења да, Мирослав Штаткић, дугогодишњи члан фантомске тзв. Војвођанске академије наука и уметности и његова „дружина“ нису достојни функција на које су постављени и да морају да лете из извршне власти.

„Уместо да смени Штаткића и његову булументу и уведе ред у Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама, Игор Мировић се више од годину и по дана бави сам собом, трошећи милионе на лични комфор, купујући бесне аутомобиле, скупоцене тепихе и лампе, правећи бифее и луксузне апартмане. Када неће председник Покрајинске владе, морају да реагују надлежни државни органи, јер се пљачка и отимачина из буџета АП Војводине мора зауставити.“ – закључио је Ђурађ Јакшић.