ОТКРИВЕН СПОМЕНИК ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА У МОКРИНУ

У центру Мокрина свечано је откривен и освештан споменик погинулим борцима тог села у ратовима од 1990. до 1999. године. Споменик је подигнут у знак сећања на Драгана Перишића, Љубомира Рељина и Милана Кебића. Након церемонијалног дела и полагања венаца, чланови КУД-а „Мокрин“ и ученици ОШ “Васа Стајић“ припремили су рецитале и песме са прилагођеном тематиком. Догађају је присуствовао Младен Богдан, председник Градског парламента.

“Град је ову иницијативу подржао финансијски, али и у смислу да је овај споменик нешто што мора и треба да буде ту и да се његово откривање обележи на прави начин. Трудимо се да на највиши ниво подигнемо културу сећања на све хероје који су дали животе за отаџбину, јер су ти људи то заиста заслужили“, рекао је Богдан.

Споменик је подигнут захваљујући Удружењу „Српски ратни ветерани Кикинде“, заједно са месним одбором у Мокрину, породицама погинулих, Саветом месне заједнице и Градом Кикинда. Аутор споменика је вајар Милан Рамаји из Мокрина:

“Жеља нам је да отргнемо од заборава жртве и сачувамо сећање на погинуле суграђане, у овом случају житеље Мокрина“, додао је Владимир Радојчић, из Удружења „Српских ратних ветерана Кикинда“.

До сада је постојала само спомен плоча у Мокрину:

“Ово је изузетно значајно за Мокрин, јер ми ни након тридесет година не дозвољавамо да се забораве ова три наша добровољца“, подсетио је Горан Ристић, из Савета Месне заједнице Мокрин.

Извор: Град Кикинда