OTKUPLJEN OBJEKAT ZA NOVI LOVAČKI DOM U BRESTAČU

Brestački lovci sinoć su imali dva razloga za slavlje. Jedan je obeležavanje krsne slave Lovačkog društva Brestač, Svetog Evstatija, a drugi je taj što je upravo juče potpisan ugovor o otkupu objekta koji je nekada korišćen kao stanica za otkup duvana, a koji će biti preuređen u novi, prostraniji lovački dom.

Radosnu vest, na koju se čekalo duže od godinu dana, objavio je predsednik Lovačkog društva Brestač Predrag Krnjulac, koji se ujedno zahvalio rukovodstvu opštine Pećinci na trudu koji je uložilo da ova investicija bude realizovana.

Svečanosti su prisustvovali i predsednik opštine Pećinci mr Željko Trbović, predsednik Lovačkog udruženja „Obedska bara“ Rade Vidosavljević i predsednik Saveta mesne zajednice Brestač Marko Sretković, a Trbović je obećao i podršku pećinačke lokalne samouprave u renoviranju objekta novog lovačkog doma.

„Otkupljeni objekat mora biti renoviran kako bi odgovarao potrebama lovaca, a Opština Pećinci će obezbediti sredstva za obnovu objekta. Verujem da će već za nekoliko meseci novi lovački dom biti spreman za useljenje“ – rekao je u svom obraćanju predsednik Trbović.

Kako nam je rekao Predrag Krnjulac, prostor koji je Lovačko društvo Brestač do sada koristilo, iako uređen, svojom veličinom više nije zadovoljavao potrebe lovaca, a nakon što je pre nekoliko godina u neposrednoj blizini izgrađena nova mesna ambulanta, postalo je neophodno da se pronađe novi prostor za lovački dom.

Izvor: Opština Pećinci