ОТВАРАЊЕ ОБИЛАЗНИЦЕ ОКО БАВАНИШТА

Општина Ковин организује сутра, 8. новембра, програм поводом пуштања у рад Обилазнице око Баваништа. 

Програму на Обилазници, који почиње у 10 сати (на почетку саобраћајнице са ковинске стране), присуствоваће председница Владе Републике Србије, Ана Брнабић, која ће се и обратити представницима локалне самоуправе и грађанима. Премијерка Ана Брнабић ће претходно одржати састанак са руковоством општине у Ковину.

Током свечаног отварања, присутне госте и грађане најпре ће поздравити председница општине Ковин, Сања Петровић.У уметничком делу програма наступиће фолклорни ансамбли из Баваништа и Делиблата.

Подсетимо, тема изградње Обилазнице око Баваништа на државном путу актуелна је од 2005. године, а захваљујући упорности и ургенцијама актуелног општинског руководства, уз подршку највиших институција државе, пројекат вредан 4 милиона евра успешно је приведен крају.  Општина је, у домену своје надлежности, обезбедила средства за експропријацију, за пројектну документацију, за ревизију идејног пројекта и техничке контроле главног пројекта, а исходовала је и грађевинску дозволу путем Покрајинског секретаријата АП Војводине, надлежног за урбанизам. Финансијер изградње је ЈП „Путеви Србије“, које је од 2015. године убрзало динамику радова  и у овој години завршено је комплетно опремање модерне саобраћајнице од изузетног значаја за овај део путне инфраструктуре која повезује Јужни Банат са Смедеревом и централном Србијом. 

Извор : Општина Ковин