ОТВАРАЊЕ ПОГОНА ЗА ОТКУП И ПЛАСМАН МЕДА 17.06.2020. ГОДИНЕ

Погон за откуп и пласман меда са територије Србије, који се налази у Рачи. Ово је први пут у историји да се једна грана пољопривреде на националном нивоу сложила да направи један такав објекат који ће бити најбољи пример свим пољопривредницима у Србији да је то могуће урадити. Погон је урађен на врхунском нивоу. Уграђено је више од 40 камера у погон и свака ће имати непрекидну доступност на интернету тако да ће свако ко жели, домаћи потрошач, наш пчелар, или купац из иностранства, у свако доба дана моћи да види шта тамо ради, погони имати складиште које ће омогућити такво складиштење буради меда да се у сваком тренутку, било којем купцу може омогућити континуитет испоруке кроз дужи временски период и мед истог квалитета , нема бољег подстицаја за развој пчеларства, а оно је данас једина грана српске пољопривреде која може да упошљава нове људе. Оно је изврстан начин за самозапошљавање, то је држава препознала и зато нам је много и помогла.

Пчеларско друштво „Вршац“ из Вршца организовано иде на отварање погона за откуп и паковање меда у Рачи. Аутобус креце испред хотела Србија 17тог јуна у 06,00х.

СВЕЧАНО СЕ ОТВАРА
ПОГОН ЗА ПРИКУПЉАЊЕ И ПЛАСМАН МЕДА ПЧЕЛАРА СПОС-а „НАШ МЕД“ доо,
у среду, 17. јуна 2020. године, у Рачи
(тачна сатница биће накнадно објављена на сајту СПОС)

ПОГОН СВЕЧАНО ОТВАРА
Председница Владе Републике Србије
АНА БРНАБИЋ

Свечаном отварању присуствоваће:
Бранислав Недимовић, министар пољопривреде
Ненад Савковић, председник општине Рача
Александар Сенић, члан општинског већа за инвестиције општине Рача
Виолета Јовановић, извршна директорка НАЛЕЂа

Позивамо пчеларе да организовано, у великом броју дођу, то ће бити јединствена прилика за обилазак свих просторија Погона, у складу са тада важећим прописима око сузбијања ширења корона вируса. Не пропустите овај историјски догађај!

Обавештавамо све заинтересоване да се пријаве на тел-0638863819

Извор: Град Вршац