ОТВАРАЊЕМ ИЗЛОЖБЕ „У СУСРЕТ ФЕСТИВАЛУ“ НАЈАВЉЕНО ТРЕЋЕ ИЗДАЊЕ СОМБОРСКОГ ФИЛМСКОГ ФЕСТИВАЛА

Изложба под називом „У сусрет фестивалу“ званично је отворена у четвртак, 25. јуна 2020. године на платоу испред Жупаније. На изложби су представљени плакати филмова који ће учествовати на трећем Сомборском филмском фестивалу, као и фотографије са сетова филмова који чине главну селекцију фестивала.

Присутне је поздравила директорка Сомборског филмског фестивала Весна Шашић и овом приликом позвала све присутне да дођу на филмски фестивал, који ће трајати од 10. до 13. јула.

Отварање изложбе која најављује треће издање Сомборског филмског фестивала, пратио је музички програм у извођењу бенда „Barrique“, а публика је имала прилику да чује  музичке нумере из култних домаћих филмова.

Треће издање Сомборског филмског фестивала, биће отворено у петак 10. јула од 20 часова у Атријуму Градске куће.

Публика ће у оквиру главног програма, који се приказује у Атријуму Градске куће, имати прилику да види савремена домаћа кинематографска остварења и копродукције – „Хотел Београд”, „Ајвар”, „Отац”, „Упркос магли” и „Реална прича”. У оквиру селекције Култни класици, која ће се приказивати у Кабареу Народног позоришта Сомбор, биће приказани легендарни филмови „Варљиво лето ‘68”, „Специјално васпитање” и „Национална класа”. Филмови из програма Панорама шведског филма „Брит-Мари је била ту” и „Суне вс Суне” и Носталгија „Жућко – Прича о Радивоју Кораћу” биће приказани у Дворишту Жупаније. Пре званичног почетка фестивала, 8. и 9. јула у Атријуму Градске куће, биће приказани филмови за децу „Петар Пан и магична књига Недођије“ и „Цврле: никад не летиш сам“.

У оквиру Сомборског филмског фестивала биће додељене награде Ернест Бошњак за најбољи филм, глумца и глумицу, као и Специјални Ернест за досадашњи и будући допринос филмовима.

Извор: Град Сомбор