ОТВОРЕН 15. СРЕМСКОКАРЛОВАЧКИ НОВОГОДИШЊИ ЛИКОВНИ САЛОН

Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић, присуствовао је синоћ у галерији Културног центра у Сремским Карловцима отварању 15. Сремскокарловачког новогодишњег ликовног салона, у организацији Карловачке уметничке радионице.

Др Кузмановић је у свом обраћању истакао да Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама снажно подржава ликовне колоније и манифестације, које афирмишу уметнички рад. Он је подсетио да је Секретаријат управо расписао конкурс за подршку манифестацијама, фестивалима, и уметницима, упутивши позив да се пријаве.

„Ликовна уметност је један од фундаменталних културних образаца било које земље, јер представља посебан идентитет, где уметник не оставља само лични печат на платну, већ и доживљај средине у којој живи“, истакао је он и додао да је политика ресорног секретаријата и везана за афирмацију и промоцију домаћих аутора.

Свечаност је званично отворио председник Општине Сремски Карловци Ненад Миленковић.

„Слика је празник за очи, краљица уметности и треба је пустити да говори о нама“, рекао је Миленковић уз жељу да Карловци постану највећи атеље и галерија у будућности где ће уметници излагати своја дела.

Председник Миленковић је доделио и две главне награде Салона, гран при салона Георгију Попову Макари, као и специјалну награду за сликарство Ђорђу Коларевићу, док је др Небојша Кузмановић уручио преосталих двадесет награда.

Извор: ПС за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама