ОТВОРЕН 2. МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ КИСАЧКОГ КУЛЕНА

Помоћник градоначелника Новог Сада Александар Петровић присуствовао је свечаном отварању Међународног фестивала кулена који Удружење грађана „Кисачки кулен“ у овој месној заједници организује по други пут.

– Нека друго по реду издање Фестивала кисачког кулена у Кисачу донесе сваки успех и бенефит и буде испуњено срећом и радошћу, и са надом да ћемо се сваке наредне године окупљати у здрављу, миру и радости, и са још већим бројем учесника и гостију, и како време буде одмицало  ова манифестација постајати све разноврснија, све садржајнија и све више и више добијати свој препознатљиви идентитет, не само у Новом Саду и Кисачу, већ и много шире. Поздрављам вас у име Градоначелника Новог Сада, Милана Ђурића и у своје лично име и проглашавам овај Фестивал отвореним – рекао је Петровић.

Фестивал посвећен познатом кисачком специјалитету на првом месту је такмичарског карактера. Такмичење се организује у две категорије: оцењивање сувог ферментисаног кулена и надметање у прављењу и пржењу кобасица. Посетиоци су у прилици да дегустирају и купе деликатесе од меса, као и разноврсне слатке и слане домаће производе. Фестивал је употпуњен музичким програмом.

Нови Сад, 24. фебруар 2024. године

Извор: Град Нови Сад