ОТВОРЕН 27. ПОЗОРИШНИ МАРАТОН

У четвртак 13. јуна  у Народном позоришту Сомбор је отворен двадесет седми Позоришни маратон. Фестивал у славу позоришта, глумаца и публике трајаће до суботе, а посетиоци ће видети тринаест представа.

„Трка може да почне. Имамо наша тркачка глумачка грла. Навијајте. Навуците шешире и уживајте Фестивал је отворен“. рекла је позната српска глумица Мира Бањац која је званично отворила двадесет седми Позоришни маратон, који се ове године одржава под слоганом: Либерте Егалите Фратерните. Слобода, Једнакост, Братство су непролазне вредности којима морамо свакодневно тежити, поручују глумци.

Народно позориште Сомбор позоришну сезону од 1993. године завршава Фестивалом Позоришни маратон. Даноноћно, једна за другом, играју се представе сомборског позоришта и представе гостујућих позоришта и позоришних група из земље и иностранства, студената драмских факултета, а одржавају се и радионице. Маратон прате програми попут промоција књига, концерата, трибина, изложби, са гостима из земље и иностранства.

Прве фестивалске вечери публика, међу којима је била и градоначелница Сомбора Душанка Голубовић са сарадницима, је видела „Петријин венац“ у извођењу Атељеа 212 са сјајном глумачком екипом: Милицом Михајловић, Тихомиром Станићем, Игором Ђорђевићем, Браниславом Зеремским, Исидором Минић и младима Мартом Бјелицом и Јованом Гавриловић. Виђен је и ауторски пројекат Радослава Миленковића „Стриптиз“ и представа „Анималс“ у извођењу крушевачког позоришта. Позоришни маратон траје до суботе, а затвара га сомборско позориште представом „Тенор на зајам.“

Извор: Град Сомбор