ОТВОРЕН 39. МЕЂУНАРОДНИ ЏУДО КУП КИКИНДА 2024 „ДРАГАН ЦИГАНОВИЋ ЦИГА"

У хали Спортског центра “Језеро“ свечано је отворен 39. Међународни џудо куп Кикинда 2024 “Драган Цигановић Цига“. Ове године, у организацији Џудо клуба “Партизан“, Куп је окупио око 260 такмичара из свих земаља у окружењу, Енглеске, Јапана и Белгије. Једну од највећих спортских џудо манифестација у окружењу посетио је и градоначелник Кикинде, Никола Лукач, заједно са Драганом Пецарским, чланом Градског већа за спорт и омладину и Јеленом Чуданов, председницом Спортског савеза Града Кикинде.

“Заиста је велико задовољство када имамо прилику да као Град угостимо џудисте из неколико земаља, који су дошли да се такмиче на традиционаном џудо купу, који се одржава већ 39 година, а 16 година као меморијални турнир који носи име нашег прослављеног џудисте Драгана Цигановића Циге. Врло смо поносни на наш џудо клуб, који је и званично најбољи спортски колектив у 2023. години у нашем граду. Управо овакве манифестације дају нам ветар у леђа да наставимо да улажемо у спортску инфраструкруру и таленте промоцијом правих животних вредности’, рекао је градоначелник.

Организацијом Џудо кампа и Купа, Кикинда је одавно превазишла границе региона:

“Имали смо џудисте и тренере из Енглеске, Белгије, Јапана, што значи да се наша прича константно шири, тако да је сада на Граду да прошири смештајне капацитете, корист ће бити вишеструка и добићемо оно што смо и зацртали када смо започели ову сјајну причу“, додао је спортски директор “Партизана“, Светислав Вукмирица.

“Како растемо као клуб, тако расте и наша спортска манифестација. Прошле године нисмо без разлога проглашени за најбољи спортски клуб у 2023. години јер су нам приоритет наша деца, спорт, што ова слика у хали то и показује“, надовезала се Јелена Крвопић, председница Управног одбора кикиндског “Партизана“.

Извор: Град Кикинда