ОТВОРЕН 46. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ПЕРАДАРСТВА

У Сомбору је данас је отворен 46. Међународни сајам перадарства, у организацији Друштва одгајивача ситних животиња „Сомбор 1871“, под покровитељством Града Сомбора.

Након пуних 35 година, Србија је добила прилику да баш на овом сајму буде домаћин и манифестације „Европска изложба балканских раса“, а у оквиру међународног сајма одржава се још и III Меморијал „Прим. др Зоран Парчетић Нона“, Државни шамппионат ситних животиња Републике Србије, Савезна изложба спортских голубова писмоноша Србије, те изложба украсних птица и тераристике.

Сајам је званично отворила државна секретарка у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Душанка Голубовић, а присутне су поздравили и помоћник министра Ненад Катанић, председник Друштва одгајивача ситних животиња „Сомбор 1871“ Игор Громиловић, заменица градоначелника Сомбора Љиљана Тица, директор компаније „Еуропетрол“ Зоран Дер, као и председник Асоцијације удружења одгајивача ситних животиња Србије Сандар Ђорђевић. Сајам је посетио и градоначелник Сомбора Антонио Ратковић.

  1. Међународни сајам перадарства окупио је око 500 излагача са више од 3000 експоната, а сви заинтересовани могу 27. јануара да посете сајам до 20 часова, у суботу, 28. јануара од 8 до 20 часова, а у недељу, 29. јануара, од 6 до 12 часова, када ће сајам бити затворен уз поделу награда.

Извор: Град Сомбор