ОТВОРЕН 47. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ПЕРАДАРСТВА

У тржном центру „Зипер“, данас је отворен 47. Међународни сајам перадарства који организује Друштво одгајивача ситних животиња „Сомбор 1871“, под покровитељством Града Сомбора. Сајам је званично отворио помоћник министарке пољопривреде, шумарства и водопривреде Ненад Катанић, а отварању су присуствовали и заменица градоначелника Града Сомбора Љиљана Тица, чланица Градског већа за област спорта, деце, омладине и здравства Антонија Нађ Косановић и члан Градског већа за област пољопривреде Јован Кеча.

„Заиста ми је част и задовољство што вас могу поздравити испред Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и свима вам пожелети пријатан боравак у Сомбору. Чињеница је да је ово 47. сајам перадарства што нам говори да је ово једна традиционална и изузетно позната манифестација. Ближимо се 50. јубилеју и надамо се да ће бити прилике да то заједно обележимо на вишем нивоу који ће бити на понос свих нас. Позивамо све узгајиваче ситних животиња да се за било какве проблеме и недоумице јаве нама у Министарству како би свима помогли и како не би долазили у непријатне ситуације када су међународне изложбене манифестације у питању. Овом приликом 47. Међународни сајам перадарства проглашавам отвореним“, изјавио је помоћник министарке пољопривреде, шумарства и водопривреде Ненад Катанић.

Заменица Градоначелника Љиљана Тица поздравила је све учеснике и посетиоце сајма и пожелела им угодан боравак и успешан рад.

„Част ми је и задовољство да вас све поздравим у име Града Сомбора и у своје лично име. Ми смо 47. пут домаћини манифестације што говори о томе да скоро пет деценија у нашем граду траје овако лепа манифестација. То довољно говори о значају и карактеру сајма, као и  наставку његовог постојања. Драго нам је што Сомбор окупља велики број излагача и увек ћемо пружити подршку да се овако нешто и настави. Свим учесницима и посетиоцима желимо да прођу угодно ови сајамски дани и желимо вам пуно успеха у наредном периоду“, изјавила је заменица градоначелника Љиљана Тица.

У оквиру 47. Међународног сајма перадарства, одржаће се Државни шампионат ситних животиња Републике Србије и 4. Меморијал „Примаријус др Зоран Парчетић Нона“. На сајму који ће трајати од 26. до 28. јануара, биће изложено преко 2.500 експоната голубова, птица, украсне живине, зечева и других. Отварање сајма својим наступом увеличали су ГКУД „Сомбор“.

Сви заинтересовани посетиоци моћи ће да посете сајам данас, 26. јануара од 13 – 20 часова, у суботу од 08 – 20 часова и у недељу од 05 – 12 часова.

Извор: Град Сомбор