ОТВОРЕН 8. МЕЂУНАРОДНИ ТЕКВОНДО КУП “ЗРЕЊАНИН ОПЕН“

Уз учешће 530 такмичара из 9 земаља, данас jе у „Кристалноj дворани“ у Зрењанину свечано отворен традиционални 8. међународни куп у теквонду „Зрењанин опен“. Све учеснике и госте jе поздравио и такмичење прогласио отвореним помоћник градоначелника Зрењанина Симо Салапура, у присуству генералног секретара Теквондо асоциjациjе Србиjе Зорана Ћендића и председника  Текводно асоциjациjе Воjводине Вукашина Вукашиновића.

Симо Салапура jе истакао да jе Зрењанин домаћин jош jедног међународног такмичења и да jе спортска инфраструктура града у потпуности искоришћен и да су капацитети попуњени, из викенда у викенд.
„Осмо теквондо такмичење „Зрењанин опен“ и овога пута jе довело у наш град велики броj учесника, из више држава и надам се да ћемо овако наставити да развиjамо не само нашу спортску инфраструктуру, већ и спорт на локалном нивоу, захваљуjући управо оваквим великим манифестациjама. Честитам организатору и захваљуjем се свим екипама коjе су дошле, уз уверење да ће их следеће године бити jош више“, поручио jе Салапура на отварању такмичења.
 

Председник покраjинске теквондо асоциjациjе оценио jе да град Зрењанин даjе велики допринос развоjу теквондо спорта, и да има велики утицаj на рад националног и покраjинског теквондо савеза.
„Нови Сад jе водећи центар у Воjводини, с наjвећим броjем клубова, одмах уз њега су Зрењанин, Рума и jош неки клубови, коjи се боре за примат. Тренутно jе у Воjводини 24 клуба, а броj такмичара варира из године у годину. Прошле године су два клуба престала с радом, али су формирана три нова“, обjашњава Вукашиновић.
 Куп „Зрењанин ОПЕН“ се организуjе у свим категориjама – пионира, кадета, jуниора и сениора, у мушкоj и женскоj конкуренциjи, коjи се надмећу у формама, борбама, кик и висинском разбиjању. Представник организатора такмичења, Славиша Перић из Теквондо клуба „Зрењанин“ каже да сада већ имаjу богато искуство у организациjи такмичења, али да сваки овакав турнир носи и велику одговорност.
„Због временских условима, такмичари из неколико земаља отказали су долазак, али их jе ипак у Зрењанин дошло 530 такмичара из 9 земаља. Задовољни смо, и морамо да поменемо да смо такмичење организовали уз велику помоћ локалне самоуправе, коjа препознаjе значаj овог олимпиjског спорта. Имамо потенциjала, а што се тиче теквонда у Зрењанину и региону средњег Баната, раде 4 клуба, теквондо клуб „Зрењанин“ jе наjмасовниjи, има 102 члана и 74 такмичара, од коjих jе 5 стандардних репрезентативаца“, истиче Перић, коjи обележава три децениjе присуства у том спорту.