OТВОРЕН „CONTINENTAL“ ЦЕНТАР ЗА ИСТРАЖИВАЊЕ И РАЗВОЈ У НОВОМ САДУ

Немачка компанија „Continental“ отворила је данас у Новом Саду Центар за истраживање и развој, коме су присуствовали председник Републике Србије Александар Вучић, председник Покрајинске владе Игор Мировић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, амбасадор СР Немачке Аксел Дитман, технички директор „Continental“ Курт Леман и менаџмент компаније.

Компанија „Continental“ представила је две пословне јединице које ће се бавити развојем система електронске контроле ентеријера возила и развојем система електронске контроле безбедности возила, које су ангажовале сто инжењера за високотехнолошке пројекте и развој производа у Новом Саду.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обратио се данас на отварању Центра, и том приликом истакао да је отварање „Continentala” у Новом Саду потврда поверења у стабилност политике коју води наша земља и поверења у сручност и знање наших људи.

„Савезна Република Немачка је, већ трећу годину за редом први партнер војвођанске привреде у области извоза, а други у области увоза, што је потврда значаја међусобне економске сарадње. Резултати овог центра у значајној мери допринеће и путу економског просперитета којим је кренула наша земља“ изјавио је председник Мировић.

Он је подсетио на изградњу новог научно- технолошког парка на 30.000 квадратних метара у Новом Саду, који ће управо развоју сектора информационих технологија дати важан подстицај.

„Продукција врхунских стручњака у области информационих технологија већ дуже време је заштитни знак Универзитета у Новом Саду,чему ће свакако свој допринос дати и нови научно-технолошки парк у Новом Саду“, истакао је председник Мировић.

„ Данас, овим новим центром за инжењеринг у Новом Саду „Continental“ додаје нову вредност и доводи развој и инжењеринг у области аутомобилске индустрије у Нови Сад. Техничка заједница, студенти и град ће имати додатне користи од ове нове инвестиције. Годинама је „Continental“ нудио у Србији програме студирања, увођења дуалног образовања, усавршавања логистике и прецизности у производњи и испоруци, квалитетне производе, комплетан фокус на тржиште и потребе познатих купаца, и за све ово им изражавам своју захваланост“, рекао је председник Републике Србије Александар Вучић.

„Развој солуција за електронику за возила, технологију приступа преко смартфона , аутоматизовану вожњу или телематику за комерцијална возила су само неки од примера иновативних пројеката на којима ћемо радити у овом центру у Новом Саду. Тражимо искусне инжењере, младе дипломце и студенте ИТ. Искрено верујем да ћемо, са високим потенцијалом и креативношћу професионалаца у Србији мобилност будућности приближити садашњости,“ изјавио је Саша Ћиоринга генерални директор „Continental Automotive“ д.о.о. Србија.

У наредним годинама, како су најавили, „ Continental“ ће отворити нових 500 радних места у Новом Саду, углавном у области софтвера и системског инжењеринга.
Компанија „ Continental“ запошљава више од 233.000 људи у 56 земаља. Нуди безбедне, ефикасне, интелигентне и приступачне солуције за возила, машине, саобраћај и транспорт.

Свечаном отварању присуствовали су потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић, потпредседник Иван Ђоковић и покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић.

Извор: Влада АП Војводине