ОТВОРЕН ДЕВЕТНАЕСТИ КЛУБ ЗА СТАРИЈА И ОДРАСЛА ЛИЦА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је отварању новог Kлуба за старија и одрасла лица Геронтолошког центра “Нови Сад“. Нови Kлуб под називом “Булевар“, један је од укупно 19 клубова који се финансирају из буџета Града Новог Сада.

– Град Нови Сад заједно са Геронтолошким  центром, створио је услове за отварање још једног Клуба пензионера и то на територији Месне заједнице Народни хероји. Поред тога што је обезбедио простор и опрему, Град учествује и у другим финансијким трошковима за пружање ове услуге како би наши суграђани и у овом делу Новог Сада имали адекватан простор за дружење, и квалитетно и садржајно провођење слободног времена. Капацитет овог клуба је за 80 пензионера дневно, а рад је организован у две смене, пет дана недељно. Иницијатива за отварање новог клуба потекла је од Удуржења пензиoнера Града Новог Сада и МЗ Народни хероји. Добра вест за пензионере је да је Град у буџету за 2019. годину, који је јуче усвојен на Градском већу, предвидео појачана издвајања за пензионере, а пре свега у  виду једнократне новчане помоћи за оне са најмањим пензијама. Такође, већим интензитетом подржаћемо низ досадашњих мера као што је рехабилитација у бањама и летовалиштима – нагласио је градоначелник Милош Вучевић.

Директорка Геронтолошког центра “Нови Сад“ Славица Шкрбић истакла је да је Нови Сад по броју становника локална заједница са највећим бројем Клубова за старија и одрасла лица. Њихов укупан капцитет је 1170 столица, а  шест клубова се налази у приградским насељима.

– На годишњем нивоу Клубови имају 3000 корисника, а циљ је да обогатимо живот најстаријим суграђанима различитим културно-забавним, здрваствено-превентивним и спортско-рекреативним активностима. Такође на тај начин доприносимо да они што дуже бораве у свом окружењу са својим породицама – рекла је Славица Шкрбић.

 Извор: Град Нови Сад