ОТВОРЕН ФЕСТИВАЛ „ТИСИН ЦВЕТ“

Концертом талентоване новокнежевачке флаутискиње Милице Томић, уз клавирску пратњу Себастијана Губијана из Италије, отворен је 31. августа 14. Фестивал камерне музике „Тисин цвет“, који традиционално организује Народна библиотека „Бранислав Нушић“. Бројни љубитељи класичне музике уживали су у сјајном музицирању Томићеве и Губијана.
Милица Томић је као ђак генерације завршила Основну музичку школу у Новом Кнежевцу, потом Средњу музичку школи „Исидор Бајић“ у Новом Саду, у класи професорке Јасне Марковић Вујановић. Дипломирала је на Академији уметности у Новом Саду у класи професорке Лауре Леваи Аксин, а сада завршава мастер студије флауте на Конзерваторијуму „Ђузепе Тартини“ у Трсту. Мастер студије у Трсту завршава и Себастијано Габијан.
Поред дела Франца Шуберта, Лоуела Либермана и Сезара Франка, Томићева и Губијан су свирали и дела нашег познатог композитора Александра С. Вујића (1945 – 2017.), који је био оснивач и до прошле године уметнички директор Фестивала „Тисин цвет“.
Други дан Фестивала организован је 1. септембра, када је у православном храму Светог архангела Михајла у Обилићеву наступила позната интерпретаторка духовне музике Дивна Љубојевић са ансамблом „Мелоди“. Док је у недељу, 2. септембра, у сали Библиотеке, наступио квинтет „Симфонијета“ из Београда. Завршни део фестивала биће приређен 15. и 16. септембра.
Покровитељ Фестивала „Тисин цвет“ је Општина Нови Кнежевац, а суфинансијер Покрајински секретаријат за културу и информисање.

Извор: Општина Нови Кнежевац

Фото: Златан Фехимовић