ОТВОРЕН ФОТО КОНКУРС „МУЗЕЈ КАО ИНСПИРАЦИЈА“

Већ традиционално, Градски музеј расписао је фото-конкурс поводом обележавања 18. маја – Међународног дана музеја. Централна тема овогодишње манифестације је „Музеји као центри културе – будућност традиције“, па је у складу са тим одређена и тема фото конкурса – „Будућност традиције“. На конкурсу могу учествовати аутори који се професионално и аматерски баве фотографијом.

„Тема је отворена за различите стваралачке идеје и примерене садржаје. Прилично је широка и оставља простор за проналажење инспирације у свим сферама човекових делатности и интересовања, с давањем могућих одговора на питања – Куда идемо као цивилизација? Где се губе вредности? Да ли се губе вредности? Како очувати традицију? Није дозвољено експериментисати, манипулисати или монтирати садржину кадра. Фотографије могу бити монохроматске или у боји. Радови који буду изабрани биће израђени на фото папиру и изложени у просторијама Градског музеја током јуна 2019. Изабрани радови остају у архиву Градског музеја Врбаса.

Тема: ‘Будућност традиције’, број фотографија: 6, квалитет и величина фотографија: 300 dpi, дужа страна 3.000 пиксела, величина једне фотографије не сме прелазити 2МБ. Рок за достављање радова: 26. април 2019. године. Надокнада за учествовање на конкурсу се не плаћа. Радове слати електронским путем на адресу: fotokonkursgmv@gmail.com

Уз радове послати следеће податке: име и презиме аутора, адреса (улица и број, место становања), контакт телефон и списак послатих радова са називом. Сваки фајл означити бројем фотографије под којим се води у пријави, иницијалима имена и презимена аутора и назив фотографије – све раздвојено доњом цртом. Пример: аутор Пера Перић, шеста фотографија наведена у пријави – фајл се означава са 6_ПП_Конекција.

Услови учешћа: све фотографије морају бити аутентично дело потписаног аутора, организатор изложбе има право, без надокнаде ауторима, да користи фотографије излагањем одштампаних радова и издавањем каталога.

Радове ће процењивати и изабрати трочлани жири у саставу: Миленко Радованов, Силвија Вулановић и Марко Коњевић. Жири ће од изабраних фотографија донети одлуку о I, II и III награди. Награда за I место износи 8.000 динара, за II место 5.000 динара, а награда за III место износи 3.000 динара. Одлука жирија је коначна и не може се на њу улагати приговор. Заинтересовани аутори све додатне информације могу добити на: milenko@radovanov.com Организатор учесницима жели да са задовољством и успехом учествују на конкурсу“, наводи се у позиву за конкурс.

Извор: Општина Врбас