OTVOREN FURIOSO PARK AVANTURE

Fond turistički klaster mikroregije Subotica-Palić organizovao je prezentaciju projekta EcoVeloTour – Fostering enhanced ecotourism planning along the Eurovelo cycle route network in the Danube region koji se realizuje u okviru Danube Transnational Programme, navodi subotica.info.

Želite posetit ovaj park i provesti dva sata u jahanju, razgledanju parka i možda se okušati u savlađivanju prepreka, organizujte se u grupu od pet osoba i javite se Karolini – na tel – 0600670851

Ukratko o projektu:

Projekat EcoVeloTour ima za cilj da doprinese razvoju održivog turizma u dunavskom regionu uz EuroVelo rute kroz ekološki osvešteni pristup upravljanja turističkom destinacijom i popularisanje biciklističkog turizma u susednim regijama i šire.

Integracijom usluga ekosistema u ekoturističko planiranje, regioni koji učestvuju u projektu moći će da profitiraju od svog prirodnog i kulturnog nasleđa. Na taj način obezbediće se pažljivo upravljanje ekosistemima radi dugoročne dobrobiti regije.

Sveobuhvatnim istraživanjem tržišta pomoći će dunavskom regionu da bolje sagleda i proceni potencijale i načine razvoja ekoturizma.

Kroz projekat će biti izrađene regionalne strategije ekoturizma koje se baziraju na ekoturističkim studijama, primerima dobre prakse, zelenoj mobilnosti, razmeni znanja i iskustava ključnih aktera i zainteresovanih strana i interaktivnom učenju na regionalnom i transnacionalnom nivou. Pored strategija, kroz projekat će se sprovesti i mapiranje pilot oblasti na kojima će se implementirati male investicije.

Glavni outputi projekta:
– transnacionalni alat za razvoj i upravljanje ekoturizmom: poboljšani okvir za razvoj ekoturizma i smernice za planiranje mobilnosti, transnacionalno istraživanje tržišta, preporuke politika, mobilna aplikacija za ekoturizam, platforma za e-učenje

-regionalne strategije za ekoturizam

-transnacionalno interaktivno učenje

Partneri na projektu:

-City of Budapest, District 14 Zugló Municipality

-University of Natural Resources and Life Sciences, Vienna, Department for Landscape, Spatial and Infrastructure Sciences, Institute for Transport Studies

-University of Passau – CenTouris

-Tourism Board of East Bavaria

-Bulgarian Association for Alternative Tourism

-Košice Region Tourism

-Danube Delta National Institute for Research and Development

– Corvinus University of Budapest

– Fund for Microregional Tourism Cluster Subotica Palić

– Danube Competence Centre

– Hungarian Cycling Alliance

– Marketing Association German Danube

– Ministry of Tourism Bulgaria

– Prešov Bicycle Group Boneshaker

– Ministry of Tourism Romania

– Ministry of Transport and Construction of the Slovak Republic

Trajanje projekta: 01.06.2018. do 31.5.2021.

photos: Siniša kopunović i Nikola Tumbas

Izvor: subotica.info