ОТВОРЕН КАЈАК ЦЕНТАР

У оквиру Пројекта „Развој дестинација еколошког туризма прекограничног региона Баја – Сомбор развојем тематских зелених стаза и туристичких пакета  Баја – Сомбор зелене стазе“ данас је на адреси Апатински пут бб, на обали Великог бачког канала отворен Кајак центар Сомбор“.

Кајак центар су овом приликом посетили градоначелница Сомбора Душанка Голубовић и представник града Баје Ковач Чаба.

„Велико ми је задовољство што се данас налазим у једном реновираном објекту који иначе припада Западној Бачкој, али га је Град Сомбор пре неколико година добио на коришћење и у сарадњи са партнерским градом Бајом успео да среди на овакав начин. Намена овог објекта јесте да буде кајак центар и у циљу развоја кајакашког спорта у Сомбору и афирмације, како туризма, тако и пре свега самог Канала као једне посебне туристичке дестинације“ рекла је градоначелница Сомбора и захвалила се на сарадњи братском граду Баји који је пружио партнерску подршку за реализацију овог пројекта.

„Кајак центар није једино што ће у склопу овог пројекта бити урађено, планирана су и два бициклистичка одморишта, једно у Сомбору и једно у Бездан. За нас афирмација бициклизма, афирмација кајак спорта и свих оних рекреативних и других активности, које пре свега чувају нашу природу, наше зеленило, Бачко подунавље и подстичу људе да овде долазе, да се крећу и конзумирају садржаје које та природа нуди јесте нешто што је наш приоритет“ истакла је градоначелница Душанка Голубовић.

Вредност пројекта је 403. 971,55 евра, а од тога је 343. 375,81 евра је донација Европске уније, презентацију је одржала члан пројектног тима Мелита Даниловић.

Реновирани објекат садржи централну салу, свлачионице, тоалете и место за одлагање пловила и опреме, а у његовом склопу је и понтон са кога се спуштају кајаци у воду.

Извор: Град Сомбор