ОТВОРЕН „КИКИНДА КУП 2023“ У СТРЕЉАШТВУ

У хали Спортског центра “Језеро“, у организацији Стрељачке дружине „Кикинда“, отворено је друго међународно такмичење у олимпијским дисциплинама, под називом “Кикинда Куп 2023“. Такмичење је ове године окупило преко 200 учесника из пет земаља, а захваљујући одличној организацији, коју су подржали Град Кикинда и Покрајински секретаријат за спорт, наш град налази се на светској мапи стрељаштва. Спортску манифестацију отворио је Драган Пецарски, члан Градског већа за спорт и омладину, који је заједно са Јеленом Чуданов, председницом Спортског савеза Кикинде, присуствовао догађају.

“Овакво такмичење је веома значајно за Кикинду. Драго нам је што смо и ове године угостили најбоље стрелце. Град Кикинда и Спортски савез ће увек подржати организацију оваквих спортских манифестација. Надам се да ће сви такмичари понети из нашег града лепе утиске и да ће желети да се врате и наредне године“, рекла је Јелена Чуданов.

На кикиндском турниру учествује преко 200 такмичара у јуниорској и сениорској конкуренцији из Индије, Молдавије, Хрватске, Босне и Херцеговине и наше земље:

“Као и прошле године, на такмичењу у Кикинди присутан је велики број репрезентативаца Србије, као и гостију из иностранства. Такмичење се налази у календару Европске стрељачке оранизације, тако да је Кикинда на мапи овог спорта заједно са великим европским градовима“, додао је Душко Петров, организатор турнира.

Извор: Град Кикинда