OTVOREN KONKURS ZA UČEŠĆE NA FESTIVALU POEZIJE MLADIH I PALETI MLADIH

Festival poezije mladih u Vrbasu raspisao je konkurs za mlade pesnike do 27 godina starosti iz Srbije i regiona.

Na konkursu mogu da učestvuju mladi pesnici koji poseduju ciklus od 10 neobjavljenih pesama, na srpskom jeziku i jezicima nacionalnih manjina, sa prevodom na srpski ukoliko je to potrebno.

Pesme se šalju u četiri primerka, potpisane šifrom, sa rešenjem šifre u posebnom kovertu, na adresu: Narodna biblioteka “Danilo Kiš”, Festival poezije mladih, Maršala Tita 87, 21460 Vrbas. Radove je potrebno poslati do 1. Aprila, navodi nasemesto.

Pesnici, čiji radovi budu odabrani, učestvovaće na 52. Festivalu poezije mladih krajem maja meseca. Za najbolje pesnike predviđene su nagrade, a najboljeg od najboljih sleduje štampanje knjige.

U okviru Festivala poezije mladih, raspisan je i konkurs za najboljeg mladog slikara 46. Palete mladih. Na konkursu mogu da učestvuju mladi slikari starosti do 27 godina. Tema i tehnika rada su slobodni, a format treba da bude štafelajni.

Autori treba da pošalju fotografije ciklusa od 10 radova u elektronskoj formi (jpg format, rezolucija 300dpi), uz naziv, tehniku, format i godinu nastanka rada, kao i kratku biografiju. Radovi se šalju na paletamladih@gmail.com najkasnije do 1. aprila. Selektor će odabrati deset najboljih od pristiglih radova, koji će biti izloženi u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Vrbasa.

Organizator će štampati katalog radova, a najboljem autoru će biti dodeljena plaketa i otkupna nagrada. Autori koji budu ušli u uži izbor, svoje originalne radove treba da dostave najkasnije do 1. maja na adresu Likovne galerije.

Izvor: nasemesto