ОТВОРЕН КОНКУРС ЗА УЧЕШЋЕ НА ФЕСТИВАЛУ ПОЕЗИЈЕ МЛАДИХ

Фестивал поезије младих у Врбасу расписао је конкурс за младе песнике  из Србије и региона за учешће на познатој песничкој манифестацији. Право учешћа на конкурсу имају песници до 27 година старости са циклусом од 10 необјављених песама, на српском језику и језицима националних заједница (са преводом на српски језик уколико је потребно).

Песме, умножене у четири примерка и потписане шифром (са решењем шифре у посебном коверту) треба доставити на адресу: Народна библиотека „Данило Киш“, Фестивал поезије младих, Маршала Тита 87, 21460 Врбас. Конкурс траје до 01. априла текуће године.

Песници чије песме одабере стручни жири, учествоваће на 52. Фестивалу поезије младих који се крајем маја сваке године, одржава у Врбасу. Фестивал ће наградити најбоље песнике, а главна награда је штампање књиге.

Истовремено, Фестивал поезије младих расписао је и конкурс за најбољег младог сликара Палете младих, која ће се по 46. пут одржати у оквиру 52. Фестивала поезије младих. Право учешћа на конкурс имају сви млади сликари до 27 година старости. Тема и техника рада је по слободном избору, а формат рада је штафелајни. Заинтересовани аутори треба да пошаљу фотографије циклуса од 10 радова у електронској форми (формат .jpg, резолуција 300dpi), уз основне податке рада (назив рада, техника, формат и година настанка) као и кратку биографију на: paletamladih@gmail.com , најкасније до 01. априла 2020. године. Селектор Палете младих ће на основу радова приспелих електронским путем, одабрати десет најбољих аутора чији ће радови бити изложени у Галерији Културног центра Врбаса на 46. Палети младих, која ће се одржати  крајем маја ове године у Врбасу. Организатор ће штампати каталог радова, а најбољем аутору ће бити додељена плакета и откупна награда. Аутори који буду ушли у ужи избор, своје оригиналне радове треба да доставе најкасније до 01. маја 2020. године на адресу Галерије КЦВ.

Извор: Општина Врбас