ОТВОРЕН ЛОГИСТИЧКИ ЦЕНТАР КОМПАНИЈЕ „ЛИДЛ СРБИЈА“ У НОВОЈ ПАЗОВИ

Председник Републике Србије Александар Вучић и председник Покрајинске владе Игор Мировић присуствовали су данас, у Новој Пазови, отварању Логистичког центра компаније „Лидл Србија“.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић изјавио је да му је велико задовољство што присуствује отварању Логистичког центра компаније Лидл, највећег дисконтног трговинског ланца у Европи, истичући да ова инвестиција показује, како је рекао, право лице Србије.

„Долазак Лидла показује да је Србија сигурна земља за инвеститоре и да бележи економски раст и развој“, рекао је председник Мировић.

Почетак пословања компаније Лидл, како је истакао, нашој земљи ће донети три позитивна ефекта, а то су повећање броја запослених, конкуренције у малопродаји и угледа српске економије.

„Укупна економија наше земље расте, а томе значајно доприноси АП Војводина, која бележи повећање броја запослених и раст привреде“, казао је председник Мировић и додао да је отварање Логистичког центра баш у Срему, још један важан корак у напорима да АП Војводина поново буде главни покретач привредног развоја наше земље.

Председник Републике Србије Александар Вучић рекао је да Србија, отварањем Логистичког центра Лидла, прави важан корак на захтевном путу достизања европског стандарда живота и најавио да би до краја године требало бити отворено 16 продајних објеката ове компаније.

„Лидл у Србији данас запошљава 502 радника, а отварањем продајних објеката широм земље, план је да број запослених порасте на 1500“, рекао је председник Србије Александар Вучић и додао да је ова инвестиција симбол напретка који говори да се Србија придружује развијенијим земљама Европе.

Желимо бити дугорочни партнери са најбољим односом цене и квалитета на тржишту, изјавио је овом приликом генрални директор компаније „Лидл Србија“ Томислав Шапина.

Амбасадор Немачке Аксел Дитман рекао је да је ова инвестиција показатељ добре сарадње две земље и додао да ће поред отварања нових радних места, пословање Лидла у Србији омогућити и трансфер знања и технологија.