ОТВОРЕН МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ПЕРАДАРСТВА У СОМБОРУ

У Градској хали „Мостонга“ у Сомбору данас је отворен 45. Међународни сајам перадарства, у организацији Друштва одгајивача ситних животиња „Сомбор 1871“, под покровитељством Града Сомбора.

Посетиоци сајма перадарства, највеће манифестације ове врсте на Балкану, имаће прилику да виде око 2400 експоната у више од 350 раса, са којим се представља око 500 излагача, а у оквиру Међународног сајма одржава се и II Меморијал „Прим. др Зоран Парчетић Нона“, као и Државни шампионат ситних животиња Србије.

На званичном отварању 45. Међународног сајма перадарства присутне су поздравили председник Друштва одгајивача ситних животиња „Сомбор 1871“ Игор Громиловић, заменица градоначелника Сомбора Љиљана Тица, председник Асоцијације удружења одгајивача ситних животиња Србије Сандар Ђорђевић, а сајам је званично отворио помоћник министра пољопривреде, водопривреде и шумарства Ненад Катанић.

Данас, 4. фебруара, сајам ће бити отворен до 20 часова, у суботу, 5. фебруара, од 8 до 20 часова, а у недељу, 6. фебруара, од 6 до 12 часова, када ће сајам бити затворен уз поделу награда.

Извор: Град Сомбор