ОТВОРЕН МУЗЕЈ ПОСВЕЋЕН РАНКУ ЖЕРАВИЦИ

Младен Богдан, председник Градског парламента, присуствовао је, уз велики број гостију, свечаном отварању Музеја Ранка Жеравице у Новом Милошеву. Тако ће спомен – комплекс, посвећен великану југословенске и српске кошарке, представљати право место на ком ће становници општине Нови Бечеј и града Кикинде чувати успомену на једног од највећих кошаркашких тренера.

“Велики Ранко Жеравица је имао обичај да каже да му је Кикинда најлепши град на свету без обзира на то што је током живота обишао велики број градова заједно са клубовима и репрезентацијом са којима је освајао бројне трофеје. Град Кикинда прогласио га је почасним грађанином, а сваке године се у нашем граду оджава и међународни турнир који носи његово име. Пружили смо подршку свима који су се залагали за отварање Музеја Ранка Жеравице како бисмо се заједно одужили нашем великану“, истакао је Богдан.

Комплекс који садржи пратеће садржаје и објекте, које је приредила Фондација “Ранко Жеравица“, поседује већ изграђен кошаркашки терен, на ком су ревијално утакмице одиграли кошаркаши из Кикинде, Новог Бечеја и Новог Милошева:

“Врло сам задовољна јер је овај комплекс јако лепо уређен после толико времена, колико је прошло од када смо започели целу причу. Када човек ради из срца, онда можда градња дуже траје, али изгледа прелепо“, додала је Загорка Жеравица, супруга Ранка Жеравице.

Извор: Град Кикинда