ОТВОРЕН НОВИ ВРТИЋ У РУМИ – ОФОРМЉЕНЕ И НОВЕ ДВЕ ГРУПЕ У ОБЈЕКТУ КОД МАЛОГ ПАРКА

Велика финансијска улагања Општине Рума и уложени труд да се укине листа чекања за упис деце у вртић и те како дају разултате. УПВО „Полетарац“ је у овој години проширио своје капацитете за око 250 места, а прешколским образовањем и васпитањем обухваћено је чак 1.600 малишана. Уз то треба напоменути и да је вртић у Руми бесплатан за сву децу, што је повољност коју родитељима пружа само Општина Рума.

Председник Општине Рума Слађан Манчић отворио је данас нови вртић у Руми, а он се налази у бившим просторијама ЈКП „Паркинг и инфраструктура“ код Дома здравља „Рума“. У овом објекту су направљене три јаслене групе које ће похађати педесет и двоје деце, а у подрумски простор тог објекта измештена је управа „Полетарца“.

Простор у вртићу код Малог парка, где се до скора налазила управа, је преуређен и тамо су оформљене нове две вртићке групе за 46-оро деце. У ова два објекта локална самоуправа је уложила 10,5 милиона динара.

„На задовољство родитеља, деце и ових младих васпитача који су добили посао мислимо да смо направили прави погодак са отварањем нових вртића и то је нешто што ћемо радити и убудуће. Наш циљ је да нема листе чекања, да и деца незапослених родитеља, којих је све мање на нашој територији, могу да буду уписана у вртић. Већ почетком новембра отварамо нови вртић у Платичеву„, изјавио је председник Манчић и додао да у овом тренутку Општина Рума издваја око 300 милиона динара за финансирање предшколског образовања.

„Главни замајац покретања свега је привредни развој наше општине. Много новца је преко привреде ушло на територију наше општине, много фабрика се отворило, много нових радних места. Све је то резултирало стабилном финансијском ситуацијом општинског буџета са једне стране, са друге стране великим упошљавањем нашег становништа, а целу причу заокружујемо отварањем нових вртића. Као што знате финансирамо их у стопроцентном износу, али не занемарујемо и друге области. Улажемо у инфраструктуру, здравство, школство, спорт и све оно што људима живот чини квалитетнијим и бољим“, поручио је Манчић.

Директор УПВО „Полетарац“ Радослав Машић напомиње да је формирано 74 групе у које је распоређено 1.600 малишана, те да врло брзо са радом креће и вртић у Платичеву. Директор Машић је казао и да је због проширења капацитета вртића запослено десет нових васпитача, шест у  објекту код Дома здравља и четири у објекту код Малог парка.

„Новим објектима у Руми решавамо проблем листе чекања, а објектом у Платичеву ширимо обухват деце предшколским образовање и васпитањем. Предстоји нам опремање објекта у Платичеву и тамо ћемо оформити две обданишне и једну јаслену групу.  У тај вртић ће моћи да се упише до осамдесеторо деце“, рекао је Машић.

У нове вртиће на територији румске општине стигли су и нови антиалергијски креветићи, који постају стандард у предшколском образовању, па ће тако у наредне две године све старе креветиће заменити нови.

Извор : Општина Рума