ОТВОРЕН ОСМИ МУЛТИДИСЦИПЛИНАРНИ КОНГРЕС “ИСХРАНА БУДУЋНОСТИ“

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је отварању осмог мултидисциплинарног конгреса са међународним учешћем “Исхрана будућности“ који у циљу промоције здравих стилова живота организује Друштво за популациону политику “Брег“.

Присутне на отварању поздраввила је у име организатора Ивана Вујасин, и том приликом је истакнуто да је током протеклих седам манифестацијa презентовано више од 500 научних радова, одржано више од 800 предавања, и да их је посетило преко 50 000 људи.

– Овај догађај је посебно важан у контексту развоја конгресног туризма. Нови Сад има сталну прогресију броја домаћих и страних туриста, а када је реч о даљем унапређивању на том пољу, посебан акценат је стављен баш на конгресни туризам. Овај конгрес такође напредује из године у годину, теме којима се баве су лични напредак, однос према свом окружењу, што је интересантно и корисно. Драго ми је што људи који имају идеје успевају да их реализују, а Град је ту да их подржи – нагласио је градоначелник Милош Вучевић.

Током дводневног програма ове године учесницима ће се обратити 101 предавач како из наше земље, тако и из иностранства. Манифестација се бави свеобухватним темама о здравом начину живљења, а има мултидисциплинарни карактер. Учесници су различитог академског образовања, врсни практичари, и представљају различите идеје, које воде ка здравијем и квалитетнијем животу.

Рад на личном развоју, здрава исхрана, физичка активност, правилан однос према природној и друштвеној средини јесу категорије које промовише конгрес, а овога пута биће публиковано 98 радова и то у 3000 примерака.