ОТВОРЕН ПАРКИНГ КОД „ПРОКУПЦА“ – БЕСПЛАТНО ПАРКИРАЊЕ ДО 1. ЈУЛА

Завршени су радови на изградњи потпуно новог паркиралишта у граду на простору некадашњег предузећа „Прокупац“, а званично отварање, својим присуством уприличио је градоначелник Града Сомбора Антонио Ратковић, који је заједно са начелником Западнобачког управног округа Гораном Нонковићем, директорицом Паркинг сервиса Сомбор Горданом Вуловић, представницима Месне заједнице „Венац“, јавно комуналних предузећа и извођача радова испред „Džimi commerce“ д.о.о. Бездан, те сарадницима, свечано склонио декоративну баријеру и отворио паркинг на коришћење суграђанима.
Том приликом, градоначелник Ратковић је изјавио да је задовољан завршеним радовима, те да се ради на још неколико пројеката како би се изградила додатна паркинг места у граду и омогућио лакши и безбеднији приступ жељеним локацијама.
„Завршен је још један велики пројекат у нашем граду и сматрам један од најзначајнијих пројеката с обзиром на велики проблем недостатка паркинг места у граду. Пре две године су урађена паркинг места на Стапарском путу и тада смо кренули у изградњу овде на месту бившег „Прокупца“. Знате да је ова прича започета негде 2016. године и тада су се решавала имовинско – правна питања и статуси и на наше велико задовољство то је све окончано у корист града и тада смо кренули у пројектовање и изградњу. Захвалио бих се свима који су учествовали у овом пројекту, од првог дана па све до саме изградње. Овиме ће бити обезбеђено 80 паркинг места, а желим да напоменем да ће до 1. јула бити бесплатан паркинг за све наше суграђане. У другој фази је планирана изградња објекта овде до улице, а у трећој фази ће постојати могућност и надоградње како би додатно повећали број паркинг места. Као Град, наставићемо да радимо на изградњи нових паркинга, а међу првима, биће пројекат изградње паркинг места у Војвођанској улици“, изјавио је градоначелник Ратковић.
Директорица Паркинг сервиса Сомбор Гордана Вуловић, додала је да се интензитет саобраћаја у граду, као и број возила повећао неколико пута у задњих десет година, те да се заједнички са Градом ради на проналаску решења за повећање броја паркинг места.
„Покушавамо у сарадњи са Градом да развијемо културу паркирања код грађана и да растеретимо ужи центар града, како би повећали безбедност саобраћаја. Статистички гледано, у задњих десет година, број обновљених регистрација и новорегистрованих возила повећан је дванаест пута, а проток саобраћаја у ужем центру града је повећан петнаест пута. То говори да имамо значајно повећање потребе за изградњом нових паркинг места и наставићемо у сарадњи са Градом да радимо на проналаску још локација на којима би могли да их направимо“, рекла је Гордана Вуловић.
Целокупни радови су подразумевали изградњу паркиралишта, зида око парцеле , изградњу канализационе мреже, постављање јавне расвете и озелењавање простора. За ову намену Град је издвојио средства из буџета у износу од 28 милиона динара без ПДВ-а.

Извор: Град Сомбор