ОТВОРЕН РЕКОНСТРУИСАН ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ У СОМБОРУ

У Сомбору је данас, после реконструкције и адаптације, отворен објекат Завода за јавно здравље.

Зграда која је изграђена 1875. године била је потпуно руинирана. Дотрајала струјна мрежа, чести кварови водоводних и канализационих инсталација, пукотине у зидовима, фарба која се љушти, плочице отпадају, бедем се урушава, фасада није кречена више од тридесет година – само су неки од проблема с којима су се суочавали пацијенти и запослени у овој установи.

Приликом посете Заводу, покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић изјавио је да су лоши услови за рад, посебно у лабораторијама, свакодневно претили да се поквари софистицирана и скупа опрема, што би утицало на квалитет здравствене заштите за више од 180.000 корисника.

Секретар Гојковић нагласио је да је захваљујући средствима која је обезбедила Покрајинска влада прошле године започета реконструкција овог објекта, и додао да је у кратком периоду, само за здравство у Сомбору, Покрајина издвојила 200 милиона динара.

Најзначајније улагање ове године у Сомбору биће почетак свеобухватне реконструкције у Општој болници, а овом приликом потписан је и Уговор о финансирању и реализацији програма из области друштвене бриге о јавном здрављу Града Сомбора.