ОТВОРЕН РЕКОНСТРУИСАНИ ОБЈЕКАТ ВАТРОГАСНО-СПАСИЛАЧКЕ ЈЕДИНИЦЕ У БЕОЧИНУ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић присуствовао је данас отварању реконструисаног објекта Ватрогасно-спасилачке јединице у Беочину.

„Заједничким снагама обновили смо просторије ове веома важне јединице јер ова служба покрива Фрушку гору и 28 километара од Беочина до границе са Хрватском. Минулих година показали су се као веома способна и одговорна јединица“, изјавио је председник Мировић.

Он је подсетио на то да је Покрајинска влада издвојила и 40 милиона динара за набавку униформи и друге опреме за добровољна ватрогасна друштва у АП Војводини.

Ова друштва, како је истакао Мировић, морамо да снажимо у будућности да би допуњавала функцију ватрогасно-спасилачких јединица. Кроз пројекат „Ембер“ обновљена је и опрема за спасавање и заштиту у ванредним ситуацијама.

„Правимо помаке у овој области, заједничким снагама опремићемо и професионалне и добровољне јединице и сваку ванредну ситуацију дочекаћемо спремнији“, казао је Мировић.

Начелник Сектора за ванредне ситуације Предраг Марић рекао је да је ово потврда координираног рада Министарства и Покрајинске владе уз подршку локалне самоуправе и приватних компанија. Он је истакао да је 2019. једна од најбољих година када је реч о овом сектору, јер после скоро четири деценије имамо обнављање ватрогасних објекта и опреме.

„Данас је важан дан за ову јединицу, али и за целу општину Беочин. Наставићемо сви заједно са подршком овој области, веома значајној за све нас“, рекао је начелник Јужнобачког управног округа Милан Новаковић.