ОТВОРЕН „СВЕТОФОР“ У КИКИНДИ

Mалопродајни ланац „Светофор“ је данас отворио своју радњу у Кикинди, на адреси Николе Тесле 6. Објекат је дисконтог типа, роба се излаже на палетама или у коморама. Циљ овакве „палетарне“ трговине је, како је објаснио Саша Димитријевић, руководилац развоја да кроз целу Србију, у својим објектима купцу понуде више артикала, по јефтинијој цени и додао да су и они на тај начин због смањене потребе рекламирања, смањили и себи трошкове.

-Производ је јефтинији чак и до 10-15%, плус наша набавка, која уговори јефтинију цену, па производи буду јефтинији и до 35%-50%. Из Русије роба буде јефтинија и до 100%. Однос руске и домаће робе је 40 наспрам 60 у корист наше. Намера нам је да афирмишемо мале произвођаче из Србије, подстичемо предузетништво, а сарађујемо и са предузетницима из Кикинде.

Просечна површина Светофор маркета у Србији износи око 1.000м2. У Кикинди се артикли нуде на површини од 855м2. У објекту је тренутно запослен тим од десет радника. Ради се у две смене, а у односу на ритам рада и на потребе, у плану је могућност ангажовања још радника, наводе из управе Светофора. Свечаном отварању објекта „Светофор“ присуствовао је и Никола Лукач, градоначелник Кикинде са сарадницима, који је изразио задовољство због чињенице, да ће и у овом маркету Кикинђани бити у могућности да започну радни однос.

-Десетак нових радних места, отварањем једне од радњи руског ланца мегамаркета „Светофор“, који је трећи по величини у Русији, има свој значај у граду Кикинди. Овакав објекат, који се налази на овом крају града, итекако ће омогућити Кикинђанима, највише баш из овог дела да пазаре робу, која им се нуди по повољнијој, доста нижој цени, у односу на остале конкуренте у граду. Овде су и Кикинђани, осим запослења нашли своје место и да понуде робу коју они производе, што представља добру сарадњу, на обострано задовољство. Радујем се да отварамо нове објекте, што значи да наш град напредује. Искористио бих прилику да честитам „Светофору“ отварање и желим свим запосленим да истрају у својој мисији, да буду што квалитетнији и да буду један од оних трговинских објеката којем Кикинђани верују и којима се увек враћају.

Светофор је део руске Торгсервис групе која у Србији послује са две независне компаније Белторг (Светофор маркети) и Рос Продукт Сервис Београд ( МЕРЕ маркети).

Извор: Град Кикинда