ОТВОРЕН ВРТИЋ У ПЛАТИЧЕВУ

Председник Општине Рума, Слађан Манчић, отворио је данас у Платичеву нови објекат Предшколске установе „Полетарац“. У питању су три групе, једна јаслена и две мешовите обданишне групе где је за сада уписано 74 детета, а планирано је 80.

Платичево као једно од највећих села заслужује овакав објекат који се чека најмање једну деценију уназад, рекао је Манчић на отварању.

„Село је доста развијено, има много привредних субјеката, малих и средњих предузећа, па чак и компанија које упошљавају 200-250 радника и један овакав објекат за боравак деце је био неопходан. Ми смо то и обећали када смо почетком године донели одлуку да вртић буде бесплатан. Борили смо се да то што деца у граду имају да омогућимо деци у сеоским срединама“, рекао је Манчић.

Почетком године вртић је похађало 1270 деце, у овом моменту их има преко 1600. Манчић апелује да се деца рађају, да их буде што више, а локална самоуправа ће наћи финансијских средстава и начина свуда где је потребно да се вртић изгради.

„Циљ нам је да не постоји листа чекања јер није поента да је нешто јефтино, а да га нема, већ да буде бесплатно и доступно свима чак и деци родитеља који су незапослени.Подигли смо наша давања за „Полетарац“ на годишњем нивоу са 200 на 300 милиона динара и упослили смо 32нова радника, пре свега младе васпитаче. Ми се боримо да млади људи добију посао и поносимо се тиме“, поручио је Манчић.

Деца која ће похађати нови објекат су не само из Платичева, већ и из околних села, из Кленка, Витојеваца, Грабоваца, Никинаца и Хртковаца, као и запослени васпитачи и остало особље, рекао је директор „Полетарца“ Радослав Машић.

„Ово је реализација плана отварања предшколских објеката у селима који је планиран са оснивачем, тако да смо то ове године заокружили отварањем у Путинцима две обданишне мешовите групе са 60 деце и ове три групе. Следеће године ћемо проширити капацитете да обухватимо сву децу која би требала да похађају предшколско васпитање и образовање у складу са новим законима“, изјавио је Машић.

Вредност ове инвестиције је око 5 милиона динара.

Извор : Општина Рума