ОТВOРЕНА 9. ИЗЛОЖБА ПАСА МЕШАНАЦА – НОВИ САД 2024

Заменик градоначелника Новог Сада Игор Црнобарац присуствовао је отварању 9. Изложбе паса мешанаца – Нови Сад 2024 у Лиманском парку. У питању је традиционална манифестација у оквиру које се одржава велика изложба паса у 10 категорија и избор за „најкеру“ града Новог Сада, а која афирмише удомљавање напуштених животиња.

– Град Нови Сад активно ради на промоцији удомљавања и одговорног власништва, а ЈКП „Зоохигијена и ветерина“ омогућава бесплатну стерилизацију, чиповање и вакцинацију против беснила за све напуштене животиње. Тако је у 2021. години удомљено 163 пса, 2022. године 219, а прошле године чак 263 пса са улице су нашла свој дом. Желим да похвалим запослене у „Зоохигијени и ветерини“ који свакодневно брину о напуштеним животињама, хране их и обезбеђују им неопходну медицинску помоћ. Град Нови Сад ће увек подржавати овакве и сличне манифестације. Драго ми је што изложба сваке године изазива све веће интересовање суграђана. Моја порука за све је „Удоми, не купуј!“, уз апел да се одговорно понашамо и према љубимцима и према својој околини – рекао је заменик Црнобарац прогласивши 9. Изложбу паса мешанаца отвореном.

Присутнима  се поред заменика градоначелника обратио и помоћник директора ЈКП „Зоохигијена и ветерина“ Слободан Крстин који је нагласио да је овогодишња манифестација почела јуче кроз акцију удомљавања паса из градског Прихватилишта, а да се данас наставља у виду избора за „најкеру“ Изложбе.

– ЈКП „Зоохигијена и ветерина Нови Сад“ ће и у будуће, уз велики подршку нашег оснивача Града Новог Сада, бити најчвршћи ослонац у афирмацији одговорног власништва и процеса удомљавања и неге напуштених животиња-  рекао је Крстин.

Нови Сад, 28. април 2024. године

Извор: Град Нови Сад