ОТВОРЕНА „БОЖИЋНА УЛИЦА“

Традиционална манифестација Туристичке организације Општине Рума „Божићна улица“ отворена је данас. У специјално оформљеној „Божићној улици“ већ осму годину на Градском тргу у Руми, одржава се манифестација која сво­јим дату­мом повезује католички и православни Божић.

У периоду од 24. децембра 2018. године до 7. јануара 2019. године на Град­ском тргу одиграће се бројна занимљива дешавања, а програм је посвећен најмлађим становницима наше општине.

У програму данашњег свечаног отварања учествовала је уметничка трупа „Креативни погон“ из Новог Сада, а реч је о удружењу које промовише савремени театар и савремени циркус као уметничке, ангажоване форме.

„Увек се окренемо оним најмлађим суграђанима, па ће тако бити и ове године. Сваког дана тачно у подне на бини у „Божићној улици“ ће се одвијати програм намењен деци. Биће то махом новогодишње представе за децу, а у подневним часовима биће садржаја и за оне нешто старије“, изјавила је Мирјана Вујасиновић, директорица ТОО Рума и додала да ће се на двадесетак штан­дова „Божићне улице“ наћи шаролика и разноврсна понуда од умет­ничких пред­мета домаће радиности, новогодишњих украса, књига, па све до кули­нарских специјалитета, вина, рак­ије, меда, колача и зимнице.

Покровитељ манифестације је Општина Рума.

Извор: Општина Рума