ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА АКВАРЕЛА ЉИЉАНЕ КУЗМАНОВИЋ НА ЕЂШЕГУ

Изложба акварела Љиљане Кузмановић отворена је у понедељак, 24. фебруара у 19 часова у новосадској Културној станици Еђшег.

Ауторка је рођена 1953. године у Лозници, живи и ради у Новом Саду. Излагала је на више заједничких и самосталних изложби у земљи и иностранству. Члан је Друштва акварелиста „ВИР“ из Новог Сада, а њено стваралаштво одавно излази из аматерских оквира. Главни мотив који је годинама инспирише и надахњује је тај најмоћнији и узвишени феномен, природа.

Овај циклус акварела је на неки начин и њен петнаестогодишњи запис, истраживање и стваралачки нагон. Пејзажи су представљени кроз игру светлости у крошњама дрвећа и раскошне преливе неба. Мирна вода пастелних боја, стазе и бескрајни хоризонти Панонске равнице. Љиљана је традиционална у свом начину ликовног изражавања и преношења емоција на папир.

Матија Француски из Кикинде, ученик Средње музичке школе „Исидор Бајић“ из Новог Сада одсвирао нам је две композиције на кларинету. Уз пригодан говор и послужење ова изложба, која је иначе и продајног карактера је отворена, а може се погледати у Еђшегу до 29. фебруара.

За Војвођанске текст и фотографије: Ивана В.