ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ЕКСПОНАТА ОД ЛЕГО КОЦКИЦА

У петак 22. марта у 18.30 часова је отворена изложба експоната од Лего коцкица коју организује компанија Вега ИТ у сарадњи са Лего клубом „Скоцкани“. Одржава се у простору зграде која је добро позната Новосађанима, Вега ИТ Раднички у улици Војвођанских бригада. Ова необична изложба се може погледати током викенда, у суботу и недељу од 12 до 17 сати, а улаз је бесплатан.

Lего клуб „Скоцкани“ излаже своје експонате а неки од њих имају више од 20.000 делова. Испред удружења љубитеља Лего коцки присутне је поздравио и отворио изложбу Предраг Марцикић. Удружење постоји 14 година и бави се промоцијом лега, скупљањем, слагањем експоната, излагањем на различитим манифестацијама. На овај догађај донели су део њихове изложбе, организоване у више целина, као што су један мали град, затим парк за љубитеље диносауруса и посебан део „Ратови звезда“. Ту је подморница а од суботе ће бити и главни експонат брод „Галеб“. То су углавном све креације направљене из главе, нису купљене у сетовима, него су креиране.

За неке експонате били су потребни месеци тако да је неопходно бити пажљив и не дирати изложене предмете. На посебном столу је пуно коцкица које су ту да се најмлађи посетиоци могу опробати и направити своје креације. У петак се окупило заиста пуно малишана очигледно одушевљених овом фантастичном играчком. Позивамо све заинтересоване, децу и одрасле, да посете изложбу овог викенда.

Текст и фотографије: Ивана В.