ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА ПОСВЕЋЕНИХ ДУНАВУ

Изложба фотографија насталих на дводневној Међународној фотографско-еколошкој колонији „Дунав” одржаној током месеца августа уз пратеће предавање о загађивачима вода, отворена је у уторак, 10. септембра 2019. у Музеју Војводине у Новом Саду.

Посетиоце су у име организатора колоније и изложбе поздравили Жељко Савић, председник Управног одбора Арс академије и Петар Кочић, председник Управног одбора Друштва новинара Војводине као и Ивана Вујасин, председница Савета за заштиту животне средине Града Новог Сада.

Изложбу прати и одговарајући каталог а заступљени су учесници колоније који имају предмет или смер фотографије у Високој школи „Логос центар“ из Мостара, Школи за дизајн „Богдан Шупут“ из Новог Сада, Уметничкој школи из Ниша, Факултету за уметност и дизајн из Београда, Политехници из Београда или Школи фотографије Арс академије из Новог Сада, као и једна учесница која живи и ради у Токију.

Том приликом су додељене награде Сунчици Савић за прву, Сузани Страценски за другу и Ивани Грчић за трећу награду за најбољу фотографију по оцени стручног жирија ове колоније.

 

Са најпопуларнијим валцером на свету „Дунавски валови”, наступили су млади тамбураши вишеструко награђиваног Ансамбла „Опус” из Новог Сада. Они су, између осталог, били проглашени за најбољи мали тамбурашки састав а имали су и најбољег солисту на XII светском Тамбурица фесту 2019. на Петроварадинској тврђави.

Након отварања, уследио је и пригодан коктел.

Текст и фото: В. Раонић;