ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ГРАФИКА СНЕЖАНЕ МАЛЕТИН

Изложба графика Снежане Малетин, академске сликарке и графичарке, отворена је 07. октобра 2019. године у 19 сати у Ликовном салону Културног центра Новог Сада у присуству бројне публике.  

Изложба ће трајаће до 21. октобра 2019, а по речима ауторке, на њима су представљени урбани мотиви са понеким наговештајем људске фигуре, а изложене графике су резултат нове технике, одн. истраживања употребе нетоксичних материјала у уметничком стварању, технике познате под називом kitchenlithography. 

– Истраживала сам и тако сазнала да литографија може да се ради на алуминијумским фолијама уз помоћ сапуна, и веровали или не, кока-коле. Нисам још увек постигла неке фине, лавиране прелазе али идем ка томе да и то успем, казала је ауторка, додајући да је графички смер уписала управо са жељом да истражује. 

Снежана Малетин је завршила Академију уметности у Новом Саду. Ради као предавач у средњој школи, чувеној Змај-Јовиној гимназији. Члан је УЛУВ-а. До сада је имала мношто самосталних и колективних изложби, од Новог Сада и Београда, преко Прилепа, Битоља, Кракова, Берлина и др.

Текст и фотографије: В. Раонић