ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА „ЛИКОВНЕ ГРУПЕ `76“

Удружење ликовних стваралаца „Ликовна група `76“ из Сомбора организовала је изложбу радова под називом „Децембарска изложба“ у Градском музеју Сомбор.

Изложба је усмерена ка потреби човека да ствара, а у радове је унет „део интимних осећања и приватних причања што потврђује залагање уметника да унесу што више стварности у дела“.

„Правимо ове године Децембарску изложбу од слика које су настале у задњих дванаест година од наших стваралаца по колонијама које смо ми организовали, где смо имали заједничка дружења и сликања. На жалост, има ту и слика од чланова који нису више са нама, али сликама су данас са нама“ рекао је овим поводом председник Удружења ликовних стваралаца „Ликовна група `76“ Здравко Боројевић и захвалио се Градском музеју Сомбор и Граду Сомбору на подршци.

Директор Градског музеја Сомбор Петер Мраковић је рекао да градске институције треба да изађу у сусрет ствараоцима и да је танка линија између академизма, заната, аматеризма, јер је људска унутрашња потреба да искаже своју визију преко уметности.

„Децембарску изложбу“ која броји 42 рада посетио је и члан Градског већа за област културе и образовања Немања Сарач.

Извор: Град Сомбор