ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА „МОЛ НА ТИСИ 2019.“ У ЛИКОВНОЈ ГАЛЕРИЈИ КЦ КУЛА

Синоћ је у Ликовној галерији Културног центра у Кули отворена нова поставка. Реч је о изложби слика насталих на првој Ликовној колонији под називом „Мол на Тиси 2019.“, која је одржана у организацији Дома старих у Молу. Колонија је одржана у оквиру радно терапеутских и културних манифестација за кориснике Дома, уз подршку библиотеке „Сарваш Габор“ из Аде и селектора колоније Давида Кецмана –Дака из Сомбора.

Једанаест уметника из неколико војвођанских градова боравило је Молу протекле године од 7. до 9. јуна, а дела која су настала на Колонији остају у трајном власништву поменуте установе и красиће зидове Дома.

-За многе у молском Дому за старе и пензионере поглед у слику биће не само поглед у уметничко дело с доминацијом топлих боја, него и радосни и сетни поглед у живот. Живот какав је био некада, какав је сад и живот који ће бити у вечности иза сваког живота, рекао је селектор Кецман отварајући изложбу.

Директорица Дома за старе у Молу Данијела Шевић се захвалила уметницима који су учествовали на првој колонији, као и на сликама, које су поклонили Дому, али и Ликовној галерији у Кули и свима који су дошли да погледају изложбу.

Организатори Ликовне колоније у Молу су на синоћном отварању изложбе најавили другу колонију, која би такође, требала да буде одржана у јуну, а изложба слика насталих на првој колонији у Ликовној галерији у Кули моћи ће да се погледа до краја марта.

Извор: Општина Кула