OTVORENA IZLOŽBA NOVOSADSKIH UMETNICA

Izložba , čije su autorke umetnice Olga Ungar i  Gabriela Hajzler, otvorena je juče u prostorijama dvorca Eđšeg u Novom Sadu. Ova  izložba postavljena je povodom proslave evropskog dana jevrejske kulture, pod ovogodišnjom temom „Pripovedanje“.

Izložbu je, u prelepom ambijentu dvorca Eđšeg, otvorila umetnica Irma Mikeš vajar. Lepo vreme, kao i interesantan povod, doprineli su tome da izložba bude posećena, a posetioci su imali prilike da uživaju u divnim umetničkim delima.

„Ova izložba je za mene veoma bitna, zato što je, na neki način ovo moj povratak kući, jer sam ja umetnički izraz upoznala preko Gabrijele i Olge. Nećemo se zadržavati previše na onome od čega su sastavljena umetnička dela. Umetnička dela su sačinjena medijima različitih vrsta koja služe baš tome, da pričaju priče. I ono stoji samo onda kada je sve sklopljeno tako, da može vizuelno, u jednom dahu, da nam ispriča svoje sećanje. Ja sam još jednom zahvalna svima, što ste me pozvali da otvorim ovu zaista posebnu izložbu. Nemojte se puno pitati šta je iza svega, gledajte dobro i otvorite čula“, izjavila je Irma Mikeš na otvaranju.

Postavka izložbe trajaće do 11. septembra, te bi svi oni koji nisu imali vremena i mogućnosti da dođu, to svakako trebalo da urade.

Za vojvodjanske.rs: Aleksandra Mišković

Fotografje izložbe možete pogledati u našoj galeriji.