ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА РАДОВА ЧЛАНОВА УДРУЖЕЊА ЛИКОВНИХ СТВАРАЛАЦА „АТЕЉЕ 05“ ИЗ ВРБАСА

У Ликовној галерији Културног центра у Кули синоћ је отворена изложба радова чланова Удружења ликовних стваралаца „Атеље 05“ из Врбаса који су учествовали на Смотри неакадемских ликовних уметника Војводине одржаној на Палићу. Љубитељи ликовне уметности изложене радове могу погледати до 25. марта. Према речима руководиоца кулске Галерије и сликарке  Снежана Давидовић ликовни  ствараоци на овој поставци изражавају петнаест емоција, различитих приступа, мотива и техника.

Председник Атељеa 05 Драган Симић је истакао да су изложени радови били међу најуспешнијим на протеклој покрајинској смотри. Чланови Удружења су на тој смотри освојили две прве и две друге награде, две специјалне награде и две похвале што их је сврстало у ред најуспешнијих ликовних стваралаца у Војводини. Подсетимо међу награђеним су се нашлли Снежана Давиидовић и Славица Митрић, које су поделили прво место, као и Драган Симић и Ново Јововић, који су освојили друго место

У оквиру отварања изложбе учествовали су виолинисткиња Ивана Грујичић, рецитатор Маја Буквић и песникиња Валентина Вулић.

 

Извор: Општина Кула