ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА РАДОВА СА ЛИКОВНИХ КОЛОНИЈА САВЕЗА ИНВАЛИДА РАДА ВОЈВОДИНЕ И ОПШТИНСКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ИНВАЛИДА РАДА КУЛА

У Ликовној галерији Културног центра у Кули отворена је изложба радова са 15. Ликовне колоније Савеза инвалида рада Војводине и 16. Ликовне колоније у организацији Општинске организације инвалида рада Кула. Окупљенима се су обратили председник Општинске организације инвалида рада Кула, Обрад Војиновић, председница Савеза инвалида рада Војводине, Стана Свиларов, као и модераторка, Дубравка Недовић, а изложбу је свечано отворио заменик председника Општине Кула, Карољ Валка.

Посетиоци у пажљиво одабраним сликама, којих овога пута има 47, могу да уживају у наредних десетак дана. По речима Стане Свиларов, неке слике нису изложене због мањка простора, али је сјајно што је све већи број чланова који се овим баве, јер је то  начин да изађу из куће и да се окупе. Она се захвалила Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања на подшци како овој, тако и другим активностима:

,,Петнаест година заредом правимо изложбу у Кули, у Ликовној галерији Културног центра, и заиста смо задовољни квалитетом, простором и добром сарадњом са локалном самоуправом и Културним центром. Овде има 47 слика, али неке нису изложене јер је простор мали и можда би требало да смањимо број слика, али желимо да повећамо број чланова који се овим баве јер је то начин да изађемо из куће, да се окупимо и питамо једни друге како сте. Морам да истакнем да је ову активност, као и остале активности Савеза, делимично подржало Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, сектор заштите особа са инвалидитетом. Нарочито смо захвални помоћници министра, Биљани Барошевић, која је видела снагу у нама“.

Како истиче Обрад Војиновић, инвалиди рада труде се да учествују у животу свих грађана, а сликарство је начин на који улепшавају како свој, тако и животе грађана Куле који имају прилику да уживају у овим сликама:

,,Данас је изложено 47 слика, са две ликовне колоније. Овде су слике оних сликара који су годинама учествовали на нашим ликовним колонијама и који су дали допринос. Инвалиди рада су побољшали и улепшали наш живот овим сликама и грађани Куле у обиласку могу да виде чиме се ми бавимо, да нисмо само пензионери, него хоћемо да учествујемо у животу свих грађана“.

Извор: Општина Кула