ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА СЛИКА ДРАГОЉУБА ТРИНДИЋА У ПЕЋИНАЧКОМ КЦ

Изложба слика“У плесу светлости и сенке – уметничке рефлексије” сликара Драгољуба Триндића из Карловчића свечано је отворена у среду, 21. фебруара, у холу Културног центра, у организацији централне установе културе у општини Пећинци под покровитељством пећиначке локалне самоуправе.

Поред представљања ауторових дела, промовисан је и каталог чија је уредница историчарка уметности Бранислава Трифуновић која је истаклада Културни центар редовно подржава рад и развој свих професионалних и аматерских уметника, друштава и група са територије општине међу којима је и Триндић.

“Поред бројних самосталних и колективних изложби у земљи и учешћа на колективним изложбама у иностранству, Триндић је у општину Пећинци донео и велики број награда. Својим препознатљивим делима и истрајним уметничким радом, аутор представља себе и општину Пећинци далеко ван наших граница, што је један од основних разлога Културног центра и пећиначке локалне самоуправе, као генералног покровитеља, за израду овог каталога у којем су представљене све његове слике настале до 2023. године” – рекла је Трифуновић.

Након што је уметнички критичар и историчар уметности Мирослав Сапунџић, који Триндићев рад прати скоро деценију, упознао посетиоце са вредношћу ауторових дела, Драгољуб Триндић се захвалио Културном центру и Општини Пећинци на дугогодишњој подршци која му је значила у раду и развоју.

“Ни слутио нисам да ћу након вести Културног центра да ће штампати каталог са целокупним мојим опусом насталим до 2023. године, освојити још једну прву награду на 24. Смотри ликовних уметника аматера Војводине, тако да је вечерас заиста посебно вече када се поред каталога, први пут приказује пећиначкој јавности и награђена слика названа Девојке са Штранда” – изјавио је Триндић и најавио промоцију каталога и изложбе у другим културним центрима у земљи.

Триндићу је овом приликом секретар Савеза уметничког стваралаштва аматера Војводине Саво Мучибабић свечано уручио и признање за освојену прву награду на Покрајинској смотри ликовних уметника аматера Војводине, која је у новембру одржана у Новом Бечеју.

“Захваљујући Драгољубу Триндићу општина Пећинци је препозната на културној мапи Војводине протеклих неколико година када је ликовно стваралаштво у питању. Подршка локалних установа културе, када је у питању рад уметника као што је Триндић, је од изузетне важности и зато бих посебно истакао преданост у раду Културног центра са којима организујемо још два значајне смотре од регионалног значаја које промовишу изворно и сценско стваралаштво за децу”- казао је Мучибабић.

Триндић се, поред запажених успеха на међународним такмичењима, може похвалити са две прве награде и једном трећом које је освојио на покрајинским смотрама у конкуренцији са најбољим сликарима из Војводине. Поред Триндићевих слика, до 1. марта сваког радног дана од 8.00 до 15.00 часова биће изложени и радови младих нада, Триндићеве кћерке Лене и њене другарице Саре Петровић, обе из Карловчића. Вршилац дужности директора Културног центра Слободан Станковић уручио је пригодне поклоне учесницима свечаног отварања међу којима је била и Мила Цветковић, полазница Студија за музичку едукацију и образовање КЦП, која се на клавиру представила са две композиције, док је модератор био археолог Перица Одобашић.

Извор: Општина Пећинци