ОТВOРEНА ИЗЛОЖБА „СЛИКАРИ НОВЕ ФИГУРАЦИЈЕ – ТРАНСФОРМАЦИЈЕ, НОВЕ ПОЗИЦИЈЕ“ У ВЕЛИКОЈ ГАЛЕРИЈИ ДОМА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић, градски већник за област културе и образовања Немања Сарач и в.д. директор Културног центра “Лаза Костић” Весна Шашић присуствовали су 05. септембра, отварању изложбе “Сликари нове фигурације – трансформације, нове позиције” у Великој галерији Дома Војске Србије у Београду.

Изложбу су организовали Медија центар “Одбрана” Београд и Културни центар “Лаза Костић” Сомбор.

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић приликом отварања изложбе истакла је да јој је задовољство што Сомбор, као град културе, има прилику да се представи београдској публици и представила je сомборске манифестације, са посебним нагласком на значај “Ликовне јесени” као смотре југословенског сликарства.

Аутор изложбе, историчар уметности и ликовни критичар Сава Степанов, рекао је да је „Ликовна јесен“ манифестација која траје веома дуго, а посебно је значајна јер су се кроз њу манифестовале све значајније појаве у српској и југословенској уметности друге половине двадесетог века.

Посетиоци ће до 28. септембра бити у прилици да у Великој галерији Дома Војске Србије виде радове Милана Блануше, Александра Цветковића, Божидара Дамјановског, Ратка Лалића, Драгана Мојовића, Јована Ракиџића, Драгана Стојкова, Душана Тодоровића и Владимира Томића.

Извор: Град Сомбор