OTVORENA IZLOŽBA STRIP AUTORA BORISA STANIĆA

U sredu, 4. septembra, u 20 sati u prostoru Agencije KomunikArt u Pančevu, otvorena je izložba strip autora Borisa Stanića „Daća i drugi radovi“, navodi 013info.

Boris Stanić je na izložbi u KomunikArtu predstavio svoj upravo završeni strip „Daća“ o starom Banatu, nastao po motivima pripovetke Milete Jakšića. Ovom prilikom izloženi su i njegovi crteži, koji predstavljaju nekoliko različitih celina, ali i po prvi put predstavljene njegove pesme, u štampanom formatu. O motivaciji za strip i samom Banatu, Stanić je rekao da je to mesto „lične, intimne mitologije, nastalo mešanjem predstava iz priča o precima s mamine strane, Banaćanima, sećanjima na odrastanje u Margiti i arhetipskih vizija iz filma Saše Petrovića „Biće skoro propast sveta““. 

Urednica galerijskog programa agencije Komunikart, Snežana Ćuruvija istakla je da autora izložbe karakteriše „izražen i originalan autorski potpis“ u stripovima,crtežima i pesmicama. „Boris Stanić izgradio je specifičan i prepoznatljiv stil, kojeg karakterišu razigrane linije, bogat i neobičan kolorit, a vešto se snalazi i u monohromatskim varijantama“, pojasnila je ona.

Galerijski prostor agencije KomunikAt je novo mesto u Pančevu posvećeno kulturnim i umetničkim sadržajima. „U fokusu će se naći autorski strip, a domaći i strani autori biće promovisani kroz različite aktivnosti: izložbe, razgovore, prezentacije, radionice… Galerija će raditi na promociji domaćih autora i na razvijanju međunarodnih rezidencijalnih programa“, dodala je Ćuruvija.

Izložba će biti otvorena do 19. oktobra. Radno vreme izložbenog prostora KomunikArt je od 9-15h, radnim danima.

Izvor: 013info