ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА „ЗАЈЕДНО СТВАРАМО БУДУЋНОСТ“ ПОВОДОМ МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

У холу Градске управе града Панчева, свечано је отворена изложба „Заједно стварамо будућност“ у којој учествују удружења особа са инвалидитетом и  удружења жена са територије града Панчева, а поводом обележавања Међународног дана особа са инвалидитетом, који се свуда у свету обележава 3. децембра.

Александар Стевановић, градоначелник Панчева, присуствовао је отварању изложбе и овом приликом изјавио:

– Оваквим обележавањима доказујемо колико је значајна и велика наша сарадња са удружењима особа са инвалидитетом, не само са територије града Панчева, већ целог Јужног Баната. Ми као град смо кроз многе програме подржали, како рад удружења која се баве особама са инвалидитетом, тако и установама које функционишу на територији нашег града. Хтео бих да искористим прилику и да се захвалим свим удружењима који су се одазвали позиву и дошли данас да учине ову изложбу још већом и лепшом.

Миленко Чучковић, члан Градског већа града Панчева задужен за подручје рада, запошљавања и социјалне политике званично је отворио изложбу, захвалио се удружењима и рекао да ће град Панчево наставити у потпуности да подржава рад удружења особа са инвалидитетом. Слађана Раденковић из Удружења дистрофичара Јужнобанатског округа, такође се обратила присутнима приликом отварања изложбе и захвалила се локалној самоуправи на помоћи и подршци.

Отварању изложбе и кићењу јелки су, поред представника поменутих удружења, присуствовали Драгана Купрешанин, заменица градоначелника, Марко Младеновић, републички посланик, Нада Милановић и Ивана Росић, покрајинске посланице, Марина Томан, начелница Јужнобанатског округа и мр Татјана Божић, Владислава Максимовић и Марија Јевић, чланице Градског већа града Панчева.

Међународни дан особа са инвалидитетом обележава се свуда у свету 3. децембра. Од свог оснивања 1945. године УН, истичу своју посвећеност и позивају на стварање инклузивних, приступачних и одрживих друштава и заједница нарочито усвајањем Универзалне декларације о људским правима. Током времена УН су свој фокус усредсредиле на промовисање добробити за људе који живе са инвалидитетом, а 1992. године су затражиле да се сваке године 3. децембар обележава као Међународни дан особа са инвалидитетом.

Извор: Град Панчево