ОТВОРЕНА НОВА ФАБРИКА „PLASTIKCAM EAST“ У СУБОТИЦИ

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, отворио је данас нови производни погон италијанске фабрике за термопластичну обраду „Plastikcam East“ у индустријској зони Суботице „Мали Бајмок“.

„Plastikcam East“је инвестиција италијанске компаније „Caminda“, а у изградњу и опремање фабрике за израду пластичних компоненти уложено је више од три милиона евра, док ће у првој, од планираних пет фаза, до краја 2018. године бити запослено 30 радника.

Током изградње преостале четири фазе број запослених кретаће се од 50 до 100 запослених.

„Ова инвестиција нас охрабрује у уверењу да смо на добром путу јер се страни инвеститори опредељују за конкурентне локације и оне државе које су економски и политички стабилне и имају добру стратегију инвестирања“, изјавио је Бјелић.

Говорећи о директном утицају италијанских инвестиција, он је подсетио да је чак 66 италијанских компанија ивестирало свој капитал на подручју Војводине, при чему се вредност укупно уложеног капитала креће на нивоу од готово милијарду еура а број запослених прелази 11000 хиљада.

Покрајинска влада и секретаријат за регионални развој, како је Бјелић навео, наставиће да улажу напоре како би локалне јединице у Војводини добиле по неколико добрих и здравих инвестиција, те на тај начин подстакле свој развој у интересу бољег живота грађана, услова за њихово радно ангажовање и сигурније зараде.
„ Током градње смо имали отворена врата и пуну подршку локалних институција за све што нам је било потребно како би фабрика што пре почела са радом, а самим тим и са запошљавањем Суботичана“ рекао је инвеститор и власник компаније Алдо Каминдо.

Отварању фабрике „Plastikcam East“присуствао је и начелник Севренобачког окуга Драги Вучковић и аташе за економију, трговину и научну сардњу амбасаде Републике Италије у Београду Матијас Клајваз.