ОТВОРЕНА РЕКОНСТРУИСАНА СРЕМСКА УЛИЦА – ОПШТИНА РУМА НАЈБОЉА У ВОЈВОДИНИ КАДА ЈЕ У ПИТАЊУ РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОЈЕКАТА КОЈЕ СУФИНАНСИРА ПОКРАЈИНА

Управа за капитална улагања АП Војводине и Општина Рума заједничким средствима финансирали су ове године пројекат ревитализације путне инфраструктуре у граду.

Удруженим средствима урађена је реконструкција Сремске улице и Улице Милоша Црњанског, вредна 68,5 динара, од чега је Покрајина, односно Управа за капитална улагања АПВ, издвојила чак 50 милиона динара.

Захваљујући комплетној реконструкцији обе улице су добиле нови асфалт, квалитетнију водоводну и канализациону мрежу, боље услове за безбеднији саобраћај, али и много лепши изглед.

Обимни радови, започети летос, завршени су ове седмице, а реконструисане улице данас су обишли Слађан Манчић, председник Општине Рума и Недељко Ковачевић, директор Управе за капитална улагања АП Војводине.

Радови су обухватили Улицу Милоша Црњанског целом дужином од око 500 метара. Део улице, који се наслања на Геронтолошки центар „Срем“, у дужини од 200 метара по први пут је асфалтиран, док је новим слојем асфалта пресвучен и остатак улице, јер је постојећи коловоз био у лошем стању. Уређени су и колски прилази и зелене површине.

Упоредо са санацијом путне инфраструктуре у Улици Милоша Црњанског, на другом крају Руме, одвијала се и комплексна реконструкција Сремске улице, која је подразумевала обимне подземне радове и проширење самог коловоза за 1,7 метара. Направљен је нови вод кишне канализације, водоводне мреже, пројектом су обухваћене и све ћуприје и пешачке стазе, са обе стране улице.

„По задовољству људи који овде живе може се видети да смо урадили праву ствар, уз огромну подршку Управе за капитална угагања која је суфинансирала овај пројекат за реконструкцију и изградњу ове две улице са 50 милиона динара. Желим да се захвалим пре свега господину Ковачевићу који из године у годину препознаје све оно што je интерес Oпштине Рума, много нам значи то што добијамо као ветар у леђа кроз суфинансирање, у овом случају кроз већинско финансирање израде ових пројеката. Данас смо се на лицу места уверили да je Сремска улица, која је жила куцавица овог дела града и која повезује део новог насеља из правца Лењинове са једним од наших највећих и најстаријих насеља Тивол,  сада уређена, сређена, проширена, безбедна, функционална. Раније је то био коловоз од три метра, буквално је био сремски сокак, то је сада улица од 6 метара са ивичњацима, уређеним колским улазима, тротоарима, сливницима, решеткама. Урађена је комплетна водоводна, канализациона, телекомуникациона инсталација, све оно што једна права улица у овом времену и моменту заслужује“, изјавио је председник Манчић захваливши се свим становницима реконструисане две улице.

„Хвала им јер су имали стрпљења да сачекају да се ови пројекат заврше. Много година иза нас је обећавано да се та улица уради, ми смо своје обећање испунили. Захваљујемо и домаћинима који су нас угостили. Захвалност дугујемо свима који подржавају оно што радимо, Влади Републике Србије и председнику државе Александру Вучићу, који нам 24 сата стоји над главом и тера нас да овакве и сличне пројекте спроводимо у дело и на тај начин враћамо дуг грађанима који су нас бирали и поставили ту где смо“, поручио је Манчић.

Општина Рума је једна од најбољих општина, или чак најбоља, на територији Војводине у спровођењу и реализацији пројеката које финансира Управа за капитална улагања АП Војводине, оценио је директор те инстутиције Недељко Ковачевић.

„Изузетно сам задовољан са оним што се урадило на реконструкцији ове улице и морам да кажем не само ове улице него све пројекте које смо радили са Општином Рума. Сви су урађени квалитетно, на време, да не кажем и пре рока. Ова улица је урађена беспрекорно. Урађени су тротоари, главни асфалт, расвета, канализација, водоводна мрежа. Све што треба да има једна улица на европском нивоу, то ова улица има. Могу да обећам да ћемо ми у наредном периоду наставити да помажемо и финансирамо пројекте за које буде аплицирала Општина Рума. Наредни конкурс је у јануару. Ја се надам да ће бити много квалитетних пројеката као што су били и ови до сада и изаћи ћемо у сусрет колико будемо могли“, истакао је Ковачевић.

Сарадња Општине Рума и виших нивоа власти је одлична и румска локална самоуправа ће спремно дочекати нове конкурсе, тврди председник Манчић.

„Ми смо спремни да конкуришемо за друге капиталне пројекте. Такође, настављамо и радове које финансирамо из општинског буџета. На реду је санација улице Вељка Дугошевића, у делу код Спортског центра. Настављамо са реконструкцијом паркинга иза Робне куће, радови ће кренути наредне седмице. Имамо довољно новца у општинском буџету, само данас смо имали прилив од 32 милиона динара од продаје земљишта кинеско-данској компанији „HealthCare Еуропе“. Очекујемо продају парцеле и компанији „Фриго Жика“. Имамо довољно новца и трудићемо се да све планиране пројекте у овој години завршимо“, закључио је Манчић.

 

Извор: Општина Рума