OTVORENA ŠKOLA KOŠARKE ZA NAJMLAĐE

Škola košarke za najmlađe danas je zvanično počela sa radom, a deca su u novosadskoj sali „Bins“ imala priliku da uživaju u veoma zanimljivom prvom treningu. Treneri Biljana i Pavle Počuč su dočekivali zainteresovane roditelje i decu, a trening je protekao u odličnoj atmosferi. Budući da je ovo tek početak, roditelji su imali mogućnost da ostanu i vide kako će njihova deca provoditi vreme, kao i na koji način će treneri raditi sa njima.

„Ideja se javila iz obostrane ljubavi, mog supruga i mene, prvenstveno prema sportu. Spojili smo lepo i korisno, moj rad sa predškolskom decom i njegovo zalaganje, gde je kao košarkaški trener imao dobre rezultate. Pošto u Novom Sadu ne postoji ovako nešto, odlučili smo da mi budemo prvi koji će otvoriti školu za decu predškolskog uzrasta“, rekla je Biljana Počuč.

Čitavom salom odzvanjao je smeh i dobro raspoloženje se osetilo među prisutnima. Deca su na početku ubacivala loptu u dva mala koša, da bi kasnije krenuli sa vežbama razgibavanja i zagrevanja. Roditelji su bodrili svoju decu, a budući da su to predškolci kojima ne manjka snage i hiperaktivnosti, ovi treninzi će se pokazati kao odličan način za utrošak energije.

„Za početak, pošto nam je prvi trening, videćemo zainteresovanost roditelja i dece. Mi smo odabrali dobru salu i u zavisnosti od odziva širićemo zanimacije i interesovanje dece. Ne mora biti samo košarkaški trening, već se uz igru, muziku i neke zanimljive stvari može raditi sa decom“, kaže Biljana.

Sigurno je da će roditelji za vreme trajanja treninga biti mirni, budući da su Pavle i Biljana veoma posvećeni i sa ljubavlju rade svoj posao. Ovo je prva škola ovakvog tipa u Novom Sadu, a i šire, a redakcija Vojvođanskih vesti sa geografskim poreklom želi srećan početak rada ovim divnim trenerima. 

Za vojvodjanske.rs : Aleksandra Mišković

Foto: MedijaPortal